Menu Luk

Metaldetektor

Metaldetektor – på jagt efter fortiden, Kim F. Rasmussen og Lone Beck, Turbineforlaget, 2013, 151 sider

Kim F. Rasmussen har 30 års erfaring i at gå med detektor. Kims kone Lone Beck har erfaring i at skrive og interviewe, idet hun arbejder som journalist. En fin cocktail, når man vil udgive en bog om sin hobby.

Det er en af de bøger der skal nydes. Man skal holde lidt igen, skal man, for ikke at sluge den alt for hurtigt.

metaldetektor-turbineforlaget-1
Hov, en af mine celte på forsiden 🙂

 

Metaldetektor – på jagt efter fortiden fokuserer på fund af oldsager og indeholder informationer om mange detektorrelevante emner, lige fra regler omkring fund af danefæ, bestemmelse af metaller, udvælgelse af søgeområder, skrevne og uskrevne regler for detektorsøgning samt en oversigt over detektorklubber i Danmark.

Bogen er et koncentreret og velskrevet leksikon til begyndere i detektorbranchen. Men den er mere end det. Den er nemlig fyldt med flotte fotos af alle de mest almindelige fund en detektormand løber ind i, inkl. datering af de enkelte fund, så man får en god ide om, hvor de forskellige fibler mv. passer ind i den historiske kronologi.

Og så er bogen utroligt smukt sat op, rent grafisk. Det er lykkedes Kim og Lone at skaffe flotte fundfotos fra en lang række danske detektorfolk, som er strøet ud over hele bogen med lind hånd.

metaldetektor-turbineforlaget-4
Gode råd kan man ikke få for mange af i denne hobby

 

Som supplement til de mange informationer og fotos er bogen krydret med interviews, hvor 5 af de mest fremtrædende detektorfolk i Danmark, samt undertegnede, kommer med gode råd og fortæller om nogle de mest spændende oplevelser i deres detektorliv.

metaldetektor-turbineforlaget-2
Bemærk at Jesper Janke Hansen er ved at dø af grin

Set hos Detektorshop til kr. 249,00. Køb den før din nabo…