Menu Luk

Detektorklubber

Detektorklubber i Danmark

Hvis du er i tvivl, så kan jeg varmt anbefale dig, at melde dig ind i en detektorklub. Det giver mulighed for at komme ud og dyrke vores dejlige hobby sammen med ligesindede, hvilket kan være med til at give værdifuld ny viden om genstande og søgeteknikker. Og så er der den store sociale bonusgevinst!

Jeg er selv medlem af et par stykker, blandt andet Midtjysk Detektorforening (dækker Midtjylland), og det er mit klare indtryk, at der er meget stor tilgang af medlemmer til alle detektorklubberne i Danmark.

Bifrost 2013 142
Bifrost træf september 2013, Kerteminde

Men der er mange flere foreninger i Danmark, som helt eller delvist beskæftiger sig med detektorhobbyen. Og der kommer hele tiden nye foreninger til, som er mere og mere lokale, efterhånden som tilstrømningen af nye detektorfolk skaber grundlaget for det.

Mange af klubberne afholder et årligt træf, samt små lokale afsøgninger, ofte i samarbejde med de lokale museer. På disse træf og afsøgninger er alle medlemmer velkomne, både begyndere og erfarne, dog ofte med et maksimum deltagerantal, efter hvad lokaliteten har plads til. Pladserne uddeles typisk efter først-til-mølle princippet.

Her er en liste over de klubber jeg umiddelbart har kunnet finde på nettet, som direkte eller indirekte skriver, at de har en detektorgruppe:

Flere af ovenstående foreninger har også Facebook grupper.

Ærø Påsketræf 2015 dag 3 014.jpg
Ærø Påsketræf, april 2015

Der findes derudover en række Facebook grupper, der vedrører det at gå med metaldetektor. Der dukker hele tiden nye op, så jeg synes det vil føre for vidt at lave en liste her, blot vil jeg oplyse, at en af de største er Detektor Danmark, som pr. august 2015 har ca. 1.650 medlemmer. Prøv selv at søge efter relevante grupper på Facebook.

Hvis du har kendskab til en klub, der hører hjemme på denne liste (eller som bør fjernes) er du meget velkommen til at give mig et tip på allan@faurskov.com.

Bifrost 2014 Tunø 065
Bifrost september 2014, Tunø