Menu Luk

Dansk Mønt

Dansk Mønt – et fantastisk opslagsværk om danske mønter

Har du fundet en spændende mønt? Kan den være dansk? En borgerkrigsmønt måske? Er du i tvivl? Er den for gammel til at være i Siegs Møntkatalog? Kan du slet ikke vente, med at få den identificeret?

Jamen så kan du jo prøve om du kan finde mønten på Dansk Mønt. Dansk Mønt er angiveligt verdens største webside om et enkelt lands mønter. Siderne er en gratis service stillet til rådighed af Niels Jørgen Jensen og Mogens Skjoldager med hjælp fra forskellig side – tak til dem for den store indsats.

Det er hensigten, på disse sider at bringe et maximum af information om danske mønter. Hovedvægten er lagt på selve Danmark samt de danske kongers udmøntninger i det øvrige Norden, men Island, Grønland, Trankebar og De Vestindiske Øer er også i vidt omfang dækket.

Et eksempel

Hvis du har været så ualmindeligt, svineheldig at finde en mønt fra Kong Niels tid, så kan du finde den på Dansk Mønt, ved at vælge “Regenter”, “Niels”, prægestedet “Lund, Hauberg 1-2”, hvorefter du får nedenstående skærmbillede:

Dansk Mønt

Hvis du vælger at klikke på den tegnede mønt til venstre, så får du oven i købet præsenteret et fotografi af den pågældende mønt.

Dansk Mønt

Hvis du er interesseret i danske mønter, så vil du opdage, at der er masser af andre spændende oplysninger at finde på Dansk Mønt. Jeg er selv lige begyndt på så småt at udforske siden, og der er nok til at holde en god mand i gang i et stykke tid.

God læselyst på http://www.danskmoent.dk/ 🙂