Menu Luk

Midgaards Rally 2013

Et lille tilbageblik

Da vi d. 7. april var 4 mand af sted på årets første detektortur blev vi for en stund forladt af Ib. Han skulle nemlig til bestyrelsesmøde i den nystartede Midtjysk Detektorforening. Da han kom tilbage havde Jesper fundet sin Hellig Tre Konger guldring og Ib var blevet formand i foreningen. En stor dag. Der var dengang 22 medlemmer i Midtjysk Detektorforening, i dag er der 76. Hold da op.

midgaards-rally-2013

Den altid veludstyrede Ib, succesfuld formand for Midtjysk Detektorforening

I gang

Så der var grundlag for at afholde et detektortræf for de midtjyske detektorfolk. Vi stillede med ca. 30 mand og et par kvinder. Vejret var fuldstændig fantastisk fra morgenstunden. Der var sørget for gode marker, rundstykker, kaffe og en bitter. Sågar en kasket med klubbens logo og motto var det blevet til. En til hver. Claus Rasmussen nåede lige inden starten gik at vise mig et par virkeligt fine fund fra Nordjylland, heriblandt en fantastisk Thors-hammer, som fik mundvandet til at løbe på de heldige der fik den at se.

midgaards-rally-2013

“Hmmm, lød det signal ikke som en Thors hammer?”

Barnenumser

Markerne var jomfrueligt nysåede, jævne som strygebrædder, bløde som barnenumser. Allerede efter kort tid dukkede der fibler op. Og fine fund dukkede op hele dagen i en passende strøm. Sjovt nok var det primært begyndere der fandt fibler. Så meget desto større var glæden over de flotte fund.

midgaards-rally-2013

Kvadratisk, praktisk, god!

Jesper J. Hansen var som vanligt først med det nye, frisk med de friske, ung med de unge. Han var simpelthen på Instagram, hvor man i nær realtid kunne se fotos af dagens oplevelser og fund. På et tidspunkt toppede transmissionen på Instagram med hele 2 samtidige ”followers”. Stort!

midgaards-rally-2013

Denne mark gav 2 halve seglstamper som tilfældigvis passede sammen

Arven fra det gamle Rom

Sidst på dagen var jeg trukket over på den fjerneste mark. Endnu en af de fantastiske nysåede jomfrustrygejernsbarnenumsemarker, hvor der i løbet af dagen var fundet flere flotte fibler. Pludselig bliver jeg anråbt af Lars Kim Jacobsen;

”Hæj Allan, har du forstand på mønter?”.

”Det kommer an på, hvad du vil vide”, måtte jeg tøvende svare, med henblik på ikke straks at afsløre min manglende forstand på mønter.

”Er det her en romer”, spurgte Kim og viste mig en lille mønt.

midgaards-rally-2013

Lars Kim Jacobsen poserer for Deres udsendte

”Ja, det er det”, kunne jeg stolt og lettet svare. Der var nemlig både en kejser og en typisk romersk kvinde med et eller andet i hånden på bagsiden. Så blev Lars Kim godt nok glad! Og med god grund. Hans søgekammerat Mikkel kom straks drønende, ivrigt ønskende tillykke imens den altid veludstyrede fotograf / detektorklubsformand Ib tog fine fotos. Vi var alle både misundelige og glade på Lars´ Kims vegne. Endnu en gylden stund for Midtjysk Detektorforening!

midtgaars-rally-201316

Dagen er reddet for Kim Lars!

midgaards-rally-2013

En pragtsituation for en detektormand!

midgaards-rally-2013

“Hvordan var det helt nøjagtigt du gjorde? Hvordan føles det?”

Fem minutter sendere var det Kammerat Mikkel der råbte op. ”Nu har jeg også fundet en romer”, proklamerede ham. Samme hyldestprocedure som før blev gennemført.midgaards-rally-2013

“Nåh, på den måde!”

midgaards-rally-2013

Romer II

Herefter blev der tunet ind på romerske mønter og søgt godt igennem i ”hotspottet”. Dog uden at der dukkede flere af de eftertragtede småmønter op.

Slutspurt

Dagen sluttede med en super lækker omgang thai-mad i Viborg samt uddeling af præmier til de flotteste fund. Heriblandt et par flotte fuglefibler og de 2 romere.

Som et kuriosum kan jeg oplyse at senest ankomne til denne middag naturligvis var vor mand fra Detektorshop, som gik i ”romer-selvsving” da romerfundet alt, alt for sent kom til hans kendskab. Det giver naturligvis 10 point for ihærdighed, men desværre dukkede der ikke flere af de små djævle op af mulden, selv om han trak den erfarne og ihærdige romer-finder Kim Callesen med i slipstrømmen.

midgaards-rally-2013

Kim Callesen, nu med Fiskars spade med knæk

Vil du vide mere? Prøv Detektorshops Instagram-profil på din smartphone!

Du kan desuden se flere fotos fra dagen, hvis du klikker her!