Menu Luk

Siegs Møntkatalog

Siegs Møntkatalog, Norden, Siegs Forlag ApS, udgives årligt, 624 sider

Siegs Møntkatalog er et helt uundværligt opslagsværk, for en gæve danske detektormand / kvinde. Kataloget udkommer årligt, med en komplet oversigt over alle kendte danske mønter fra år 1241 og frem til i dag. Bogen fås i en udgave med alle de danske mønter, men også i en udgave som desuden dækker Norge og Sverige samt Dansk Vestindien, Trankebar, Færøerne, Grønland, Island, og Finland. Da der graves mange norske og svenske mønter op fra den danske muld, vil jeg anbefale, at du anskaffer den nordiske udgave. Bemærk at det kun er de danske mønter, der er kategoriseret helt tilbage til 1241.

Jeg har ved flere lejligheder været heldig at få fingre i et eksemplar af sidste års udgave, for kun 5 kroner, på bibliotekets årlige udsalg af bøger. Idet der er tale om et årligt udkommende værk, bliver der jo et eksemplar til overs hvert år. Hvis du kommer forbi et sådant eksemplar, og ikke selv skal bruge det, så kan du jo overveje at tage det med og give det til en af dine detektorkolleger, så det ikke går til spilde hos en eller anden nærig møntsamler 🙂

Alle mønter er gengivet i naturlig størrelse, så det er nemt at lægge sin egen mønt oven på og se, om det er den rigtige mønt man har identificeret. I de nyeste udgaver er alle mønter angivet i farver og det er angivet, hvor meget mønten skal veje. Detektorfundne mønter vejer ofte mindre end angivet i kataloget, idet slid og oxidering har gnavet af mønterne.

Og så er alle mønterne værdiansat i 5 kvaliteter, således at du kan få en cirka værdiansættelse af dine mønter. Vær dog opmærksom på, at priserne er udsalgspriser, så du skal nok ikke forvente at opnå disse priser, hvis du sælger mønter til en mønthandler.

Sidst i bogen findes en oversigt over danske møntsamlerforeninger og mønthandlere, for dem der slet ikke kan få nok af mønter.

Køb Siegs Møntkatalog og bliv positivt overrasket over den høje kvalitet og de mange former for mønter og mønttegn der har floreret i Norden i århundreder. Jeg har selv et eksemplar på hylden og et nød-eksemplar i bilen, så jeg hurtigt kan slå de mønter op, der funkler mest i fundposerne.

Siegs Møntkatalog 2015 Norden
Siegs Møntkatalog, Norden