Menu Luk

Tips

Her kan du læse nyttige tips og tricks omkring det at gå med detektor. Artiklerne spænder vidt, de er skrevet med inspiration fra højre og venste og de handler om det der nu var interessant i gerningsøjeblikket. Jeg håber at du i de mange bogstaver og billeder trods alt vil finde inspiration til en endnu sjovere hverdag med vores dejlige hobby.

________________________________________________________________________________

 

Skalk – læs det før din nabo

Der er mange her på nettet, der har fundet anledning til at reklamere for tidsskriftet Skalk. Dette kor vil jeg nu slutte mig til. Der er nemlig stadig meget godt der ikke er blevet skrevet om Skalk og det kan der i bund og grund ikke gøres for meget ved. Men alle små bidrag er efter min opfattelse velkomne.

Skalk

 

Indstilling af GPS

Der er mange der spekulerer over, hvordan de skal indstille deres GPS med henblik på at få museumsbrugbare koordinater ud af den. Læs her om, hvordan du instiller din GPS til noget så intetsigende som WGS 84 eller ED 50.

Garmin E-trex HC GPS Detektor

Fix

Oprettelse af fotocollage i Picasa

Når du vil imponere en sød pige er der ikke noget så effektivt som detektorfund. En måde at præsentere dine fund meget effektivt er ved at lave en billedcollage. Men hvordan gør man det? Læs lidt om emnet her og glæd dig til din næste date!

1939

 

Detektor kalender

Du kan gå med detektor året rundt. Det gælder bare om at have forskellige arealer nok i porteføljen, så du er dækket ind. Læs selv her, hvordan du kan sikre dig imod detektormæssig tørke og lediggang.

detektor kalender

 

Fundrensning i stentromle

Har du også en bunke metalgenstande liggende, som ligner noget der har ligget i en skuffe i 50 år? Kunne du godt tænke dig, at de skinnede som sølv og guld, men uden at de tog skade? Så skulle du måske overveje at købe en stentromle – prøv at læse med her, for at få et overblik over mulighederne!

Gule fund

 

How to find a lodsejer

Du kender det sikkert kun alt for godt. Dér ligger marken, som du så gerne vil gå på. Der stikker et halvt guldhorn og en hjelm med et hagekors op af jorden. Detektorarmen ryster af spænding. Men hvem ejer marken? Hvem skal jeg have fat i, for at få tilladelse til at søge på matriklen. Læs denne artikel, for at se hvordan jeg finder markens ejermand.

Lodsejer

 

Huskeliste for detektorfolk

Jeg er nok lidt nørdet hvad angår udstyr, det må jeg indrømme. Jeg hader at stå midt ude på et god mark og mangle en eller anden vigtig dims. Derfor har jeg lavet en liste over de ting jeg måske skal huske at medbringe, når jeg er på tur. Læs meget mere om det i denne artikel!

Detektor udstyr

 

God detektorskik

Hvordan skal man opføre sig, når man går med detektor i Danmark? Læs denne artikel, hvis du har lyst til at vide lidt om de mange erfaringer og landvindinger der er gjort af generationer af dygtige og ansvarlige detektorfolk i de seneste godt 30 år.

God detektorskik

 

Hvor må man gå med detektor

Er du i tvivl om, hvor i Danmark du må færdes med din metaldetektor, så læs denne artikel. Den indeholder 2 nemme huskeregler, som alle detektorfolk bør lære udenad.

Græs

Fix

Rensning af sølv 1-krone

Pludselig en dag fik jeg en henvendelse fra Jens Peter fra Holbæk, med en opskrift på, hvordan jeg kunne rense den 1-krone fra 1916 i sølv som jeg har skrevet om, på min hjemmeside. Læs mere her om resultatet af den øvelse.

1-krone sølv 1916

Fix

Fordele og ulemper ved XP Deus

Der er megen debat i detektorverdenen om, hvilke fordele og ulemper der er ved forskellige detektorer. I dag har jeg derfor besluttet at skrive lidt om mine erfaringer med min nye XP Deus. Jeg har herunder sammenlignet Deus´en med min X-Terra 705, som jeg har brugt i godt et år, før jeg fik min Deus. Flere erfaringer følger, når vejret har tilladt mig at bruge den noget mere i praksis.

xp deus

 

 

Hvor ligger mine fund på XP Deus talskala?

Hvad ligger der mon i jorden, når min XP Deus siger 52 i Deus Fast mode? Måske ligger der en lille 18K guldring! Det er et af de spændende resultater, du kan læse om på denne side. Du kan også se, hvor en delfin 1-øre i bronze, en 4-skilling i sølv og en moderne 20´er ligger på skalaen. Læs det før din nabo…

XP Deus programmer

 

GPS til detektorbrug, en introduktion

Her kan du læse lidt om, hvordan jeg bruger min GPS i forbindelse med detektorhobbyen. En GPS er et nyttigt værktøj, både til at huske hvor du har været, hvor du har gjort fund og til at hjælpe dig med at finde de rigtige steder hen.

Garmin E-trex HC GPS Detektor

 

Hvor er det godt at søge med detektoren?

Hvis du ønsker at finde en masse, så tag til stranden eller ned på den lokale legeplads. Men hvor skal du gå hen, hvis du ønsker at finde noget, der skal med på Fund og Fortidsminder? Prøv at læse denne artikel om nogle af mine erfaringer.

fund og fortidsminder

 

Hvilken detektor skal jeg vælge?

Jeg er nu oppe på detektor nummer 3 og det giver grundlag for så småt at kloge lidt i den slags. Klik her for at læse mere om mine erfaringer.

xp deus

 

Er detektorfolk sexede?

Måske et retorisk spørgsmål, men du er meget velkommen til at klikke her, for at læse mere om dette ophidsende emne.

kyskhedsbaelte