Menu Luk

XP Deus fundskala

Hvor ligger mine fund på XP Deus?

På XP Deus får de forskellige fund et tal mellem 0 og 100. Tallene fra 0-10 er jern. Men hvor ligger moster Odas guldring på skalaen og hvor finder jeg 20-kronen, som jeg så gerne vil finde i strandsandet?

De spørgsmål stillede jeg mig selv en kold, kold vinterdag. Og så var der var ikke andet at gøre, end at lave en hurtig, lille statistik. Det er der ingen ben i.

Her er den så i tabelform:

XP Deus programmer

 

Basic, Deus Fast og Wet Beach

Jeg har en plan om, at de programmer jeg vil bruge indtil videre er dem der hedder Basic (12 KHz), Deus Fast (18 KHz) og Wet Beach (18 KHz). Det viste sig hurtigt i min test, at tallene der kom ud, var de samme for Deus Fast og Wet Beach. Det er naturligvis fordi de begge er 18 KHz. Learning by doing…

Basic tallene viste sig generelt at være nogle få procent lavere.

Et billede siger mere end 1000 ord

Herunder har jeg indsat et billede af testobjekterne, placeret i rækkefølge jf. ovenstående tabel. De er alle valgt på baggrund af, hvad jeg typisk går og finder. Pånær guldringene, som repræsenter objekter jeg meget gerne vil prøve at finde. Vielsesringen er min egen og jeg siger tak til min dejlige frue for lån af en mindre guldring.

Det fremgår jo tydeligt, at den lille guldring giver det svageste signal af dem alle (nogle af os husker alt for godt guldstangknapperne fra Sydfyn). Den slår ud med 52 i Deus Fast, hvorimod 1-kronen i sølv fra 1916 slår højt ud med hele 97, hvilket er endnu mere end selv 25/50-ørerne og 1-skillingen fra 1771. Min 14K vielsesring i guld ligger midt imellem, og det er jo interessant viden på en våd strand.

Ingen af disse, spændende objekter ligger altså under 52. Så hvis man kun diskriminerer 0-10 fra (hvilket er default) så ligger der en masse mellem 10 og 52, som nok ofte er skrammel. Så hvis man har travlt kan man jo overveje at springe disse signaler over den dag.

xp deus skala

 

Nu også på video

Jeg har tilladt mig at indspille en lille video om emnet. Bare fordi jeg kan. Øvelse gør jo mester, denne video lærte mig fx, at det ikke er smart at indspille videoer ved siden af børn der laver lektier, fordi man så kommer til at tale lidt for lavmælt. Jeg tror dog at budskabet siver igennem. 

httpv://www.youtube.com/watch?v=Zby74CQVHnY

1 Comment

  1. Pingback:Allan Faurskovs detektorside » XP Deus fundskala

Der er lukket for kommentarer.